Tradycyjny podlaski sękacz 500g
Wyrabiane ręcznie ciasto z naturalnych składników. Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Składniki :
- ✳️ jaja,
- ✳️ masło,
- ✳️ śmietana,
- ✳️ mąka,
- ✳️ cytryna,
- ✳️ cukier,
- ✳️ aromat śmietankowy,
- ✳️ proszek do pieczenia,
- ✳️ może zawierać śladowe ilości: orzechów, rodzynek i maku
Jaja kupujemy od podlaskich rolników (tylko z wolnego wybiegu ) dzięki temu maja ładny żółty kolor i niepowtarzalny smak. Idealnie prezentują się na stołach wszystkich imprez okolicznościowych, jak i przy filiżance kawy w domowym zaciszu.
Sękacz jest podobny do ściętego pnia drzewa. Taki efekt powstaje w wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta. Wówczas po przekroju sękacza widoczne są jasne warstwy ciasta podzielone ciemniejszymi warstewkami. Przypominają one słoje roczne w pniu drzewa, natomiast spływający w trakcie pieczenia nadmiar ciasta tworzy zastygające sople, imitujące sęki.
Sękacze pakujemy owijamy folią bąbelkową i wkładamy do grubych kartonów, żeby dotarły do Państwa w nienaruszonym stanie.
- Pojemność
- 500g
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Zobacz również